Waar zijn we nu mee bezig

Update 29-10-2018

De bouw van Windpark Wieringermeer bevindt zich op dit moment in stap 1 en stap 2. Dat betekent dat alle voorbereidingen worden getroffen voor de feitelijke bouw van de windturbines. Op verschillende plekken wordt het land bouwrijp gemaakt, wegen aangelegd, heiwerkzaamheden verricht, beton gevlochten, funderingen gestort en kabels getrokken. Zo worden de contouren van het Windpark steeds meer zichtbaar. De eerste fundaties aan de Oudelandertocht zijn klaar, aan andere wordt hard gewerkt.

Verder hebben zowel ECN Wind Energie Facilities B.V. (EWEF) als Nuon, part of Vattenfall een keuze gemaakt voor de turbines die zij in Windpark Wieringermeer gaan bouwen. EWEF heeft gekozen voor Vestas als leverancier voor haar windturbines. De aanleg van de civiele werken en van de fundaties is onlangs begonnen. Vestas start met plaatsing van de turbines in februari 2019. Daarbij gaat het om type V126 met een ashoogte van 117 meter en een rotordiameter van 126 meter.

Nuon, part of Vattenfall heeft voor de 32 overige turbines gekozen Nordex, dat ook de eerste vijftig turbines levert. Bovendien gaat het om hetzelfde model: de Nordex N117 3.6 MW, met een tiphoogte van 177 meter (118,5 ashoogte, 117m rotordiameter).

  • Foto: Nuon/Jorrit Lousberg

  • Foto: Nuon/Jorrit Lousberg

  • Foto: Nuon/Jorrit Lousberg