Nieuws

Transport windturbineonderdelen voor Windpark Wieringermeer

Nu de voorbereidingen voor Windpark Wieringermeer grotendeels zijn afgerond, kan de bouw van de windturbines van start gaan. De onderdelen voor de Nordex windturbines die Vattenfall heeft aangekocht, worden per schip naar Nederland vervoerd. Vervolgens worden de onderdelen op vrachtwagens geladen en naar de Wieringermeer getransporteerd. Gelet op het grote aantal turbines (82 in totaal) gebeurt dit in etappes, verspreid over een periode van een aantal weken in mei en juni.

Inmiddels zijn de transporten op gang gekomen. De vrachtwagens vertrekken dan vanuit Moerdijk en komen in de loop van de nacht aan in de Wieringermeer. Na het lossen van de vrachtwagens kan het bouwen van de turbines van start gaan. Via www.windparkwieringermeer.nl en onze facebookpagina houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen. Binnenkort kunt u een Windkrachtjournaal verwachten over dit onderwerp.

Intussen geeft dit filmpje van Omroep Brabant een impressie van het transport: https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/2941518/Groot-groter-grootst-enorme-windmolenbladen-van-60-meter-lang-arriveren-in-Moerdijk#