Nieuws

Nieuwsflits 7 juni 2016

Open Winddag Windpark Wieringermeer

Van windmolenexcursie tot pop-up camping

Windpark Wieringermeer doet op zaterdag 18 juni mee aan de Open Winddag, een initiatief van de Nederlandse Windenergie Associatie (NWEA). Wilt u meer te weten komen over windenergie, in een molen kijken of zelfs onder een windmolen kamperen? Kom dan vooral langs! Wie deze dag de mooiste windselfie maakt, wint bovendien een rondvlucht boven de Wieringermeer.

Tussen 10.00 en 16.00 uur zijn zowel de huidige molens als de toekomstige locaties van Windpark Wieringermeer rechtstreeks te bezoeken. Vanaf 11.00 uur start een pendeldienst die in totaal vier locaties aandoet. Het startpunt is bezoekboerderij ‘Leven van de Wind’, bij het boerenbedrijf van Huib en Jacco de Graaf. Hier leert u alles over de werking van een windturbine. Ook is er een bezoekerscentrum ingericht met informatie over windenergie, Windpark Wieringermeer en de initiatiefnemers. Ook uw kinderen kunnen zich prima vermaken in het kuubkistendoolhof, de reuzezandbak en de klim- en klauterbaan. Rondreizend theatergezelschap De Karavaan verzorgt een doorlopende voorstelling over windenergie. En er zijn de hele dag huisgemaakte appeltaart, patat van eigen aardappelen en pannenkoeken te verkrijgen. De avond vóór de Open Winddag organiseert Leven van de Wind een pop-up camping, voor wie eens wil ervaren hoe het is om onder een windmolen te kamperen. De camping is al bijna vol; de laatste plekken kunnen gereserveerd worden via levenvandewind.com/openwinddag.

Route pendeldienst

Vanaf de bezoekboerderij kunt u de pendelbus nemen langs de molens van Nuon, het testveld van ECN en een traditionele meelmolen. Molenaar Herre van der Meulen neemt bezoekers mee in één van de Nuon-windmolens van windpark Oom Kees. Onderzoeker Hans Verhoef van ECN geeft tekst en uitleg over de werkzaamheden op het testveld en de betekenis daarvan voor de ontwikkeling van windmolens. De laatste tussenstop is meelmolen ‘De Herder’ in Medemblik, voor een inkijkje in de werking van een traditionele windmolen (www.meelmolendeherder.nl). Vervolgens keert de pendelbus terug naar de bezoekboerderij. De pendelbus rijdt gratis, en u kunt op elke bezoeklocatie in- en uitstappen. De vertrektijden van de bus kunt u vanaf woensdag 8 juni vinden op windparkwieringermeer.nl/openwinddag.

Windselfie

Wie tijdens de Open Winddag de mooiste, meest verrassende, opvallende, creatieve en/of hilarische foto van zichzelf met een windturbine weet te maken, wint een rondvlucht boven de Wieringermeer met een sportvliegtuig. Een mooie kans om nog meer foto’s van windturbines te maken, maar dan vanuit een heel ander standpunt. Om mee te dingen naar de prijs kunt u uw beste windselfie uiterlijk 26 juni mailen naar info@windparkwieringermeer.nl. Daarnaast kunt u uw foto’s natuurlijk zelf nog delen via Twitter, Instagram en Facebook met #wpwselfie. Fotograaf Kenneth Stamp, specialist in het fotograferen van windturbines, zal de foto’s beoordelen; de winnaar wordt 1 juli bekend gemaakt.

Tot ziens op zaterdag 18 juni!