Nieuws

Nieuwsflits 6 september 2017

Kom naar de Open Winddag op 16 september!

Op zaterdag 16 september doet Windpark Wieringermeer van 11.00 tot 15.00 uur haar deuren weer open voor het publiek. Op het testveld van ECN kunt u windturbines van dichtbij bekijken en er is volop informatie over de bouw en ontwikkeling van Windpark Wieringermeer.

Het testveld bezoeken

Dit jaar vindt de Open Winddag plaats bij ECN. Op het testveld krijgt u tekst en uitleg van onderzoeker Hans Verhoef, die vertelt wat er allemaal gebeurt. Hij kan bovendien allerlei algemene vragen over windenergie beantwoorden. De ingang van het te bezoeken deel van het testveld wordt gemarkeerd door vlaggen van Windpark Wieringermeer.

Informatiecentrum

In het paviljoen van ECN aan de Schervenweg 35 in Wieringerwerf is een klein informatiecentrum over Windpark Wieringermeer ingericht. Nu de voorbereidende fase is afgerond en de bouwfase van start gaat, wordt de komst van het windpark steeds concreter. Wat is de planning? Waar staan we nu? Wat merkt de omgeving daarvan? Profiteert de omgeving van de komst van Windpark Wieringermeer, zo ja: hoe dan? Voor de antwoorden op deze en andere vragen over de ontwikkeling, bouw en exploitatie van het park, is het paviljoen de aangewezen plek. Hier wordt bovendien koffie, thee en fris geschonken.

Bezoektijden

De Open Winddag is dit jaar van 11.00 tot 15.00 uur.

Locatie

Paviljoen ECN:
Schervenweg 35, 1771 RT Wieringerwerf. De ingang van het te bezoeken deel van het testveld wordt gemarkeerd door vlaggen van Windpark Wieringermeer.