Nieuws

Nieuwsflits 24 juli 2014

Overlijdensbericht Guust Moors

Afgelopen vrijdag bereikte ons het bericht dat Guust Moors en zijn vrouw Toos in het vliegtuig zaten dat afgelopen donderdag is verongelukt. Guust Moors was voorzitter van de Omgevingsraad van Windpark Wieringermeer. De initiatiefnemers van Windpark Wieringermeer zijn verdrietig en aangeslagen door dit verlies. Wij kenden Guust als een integere, vriendelijke man, die zijn taak als voorzitter met enthousiasme op zich nam. Wij wensen de familie, vrienden en kennissen van Guust en Toos veel sterkte met dit verlies.

Bekendmaking MER en VOIP

De MER (milieueffectrapportage) en het VOIP (Voorontwerp Inpassingsplan) zijn gepubliceerd. De documenten zijn te downloaden via de website van RVO.

Windavond 3 juli

Op donderdagavond 3 juli bezochten zo’n vijftig geïnteresseerden de Windavond in Wieringerwerf. Deze algemene informatieavond was de derde in een reeks informatieavonden; op 24 en 26 juni werden direct omwonenden namelijk via de zogenaamde Burenavonden als eerste op de hoogte gesteld van de laatste ontwikkelingen van Windpark Wieringermeer. Na een introductie van wethouder Theo Groot werd door projectdirecteur Gerard van Oostveen het Concept Ontwerp gepresenteerd. Axel Posthumus (projectdirecteur namens Windcollectief Wieringermeer) legde vervolgens uit op welke manier de omgeving kan meeprofiteren van dit nieuwe windmolenpark. Het plan wordt momenteel nog besproken met de Omgevingsraad.

Informatiemarkt
Na de presentaties kon men de nieuwe situatie bekijken in een 3D-programma. Hiermee kregen bezoekers een indruk van de toekomstige situatie en konden ze dit vergelijken met de huidige situatie. Ook waren er geluid- en slagschaduwexperts aanwezig die extra uitleg over deze onderwerpen konden geven, en was er de mogelijkheid tot vragen stellen over de Poldermolen en de Polderprofijtregeling.

DSCF9656  

Vooral de 3D-simulatie van de toekomstige situatie van het Windpark werd druk bezocht tijdens de Windavond.

Thuis nalezen
De informatie die op deze avond werd gepresenteerd, is ook op de website beschikbaar. Via de pagina WAAR komt het windpark, kunt u het 3D-model (plus uitleg) en de kaart met het Concept Ontwerp bekijken. Via de pagina’s Slagschaduw, Geluid en Polderprofijt (de Burenregeling, het Windfonds en de Poldermolen) komt u meer te weten over deze onderwerpen.

Derde bijeenkomst Omgevingsraad

Voorlopig staat een volgende bijeenkomst van de Omgevingsraad gepland op 10 september; Guust Moors zal daarbij worden gemist en herdacht.
De Omgevingsraad zal onder meer verder praten over het Polderprofijtplan. Mocht u onderwerpen, vragen of suggesties hebben, neem dan contact op met de vertegenwoordiger van het gebied waarin u woont, of stuur een algemeen mailtje naar de omgevingsraad. De e-mailadressen zijn te vinden via deze link.