Nieuws

Nieuwsflits 2 juni 2015

Open Winddag 2015

Met de pendelbus op windexcursie

Open Winddag 2014

Op zaterdag 13 juni doet Windpark Wieringermeer mee aan de Open Winddag, die wordt gecoördineerd door de Nederlandse Windenergie Associatie (NWEA). Partners van Windpark Wieringermeer stellen hun turbines open voor bezoekers; een mooie kans om een windturbine van binnen te bekijken en meer te weten te komen over windenergie. Kom dus vooral langs: er is voor alle leeftijden iets te beleven!

Bij Bezoekboerderij Leven van de Wind kunt u tussen 10:00 en 16:00 uur een kijkje nemen in de windmolen van Jacco de Graaf (vicevoorzitter van Windcollectief Wieringermeer) en Marbel Montsma. In het bezoekerscentrum vindt u allerlei informatie over Windpark Wieringermeer, de initiatiefnemers en windenergie. Kinderen vermaken zich prima op de klim- en klauterbaan, in de reuzezandbak of in de groene knutselhoek, waar ze mogen experimenteren met duurzame energie. Ouders kunnen terecht op de plantjesmarkt of neerstrijken met een kopje koffie en appeltaart.

Vanaf de Bezoekboerderij rijden er gratis pendelbussen die u langs de windmolens van Nuon, het testpark van ECN en een traditionele meelmolen voeren. Bij windpark Oom Kees van Nuon staat enthousiaste molenaar Herre van der Meulen klaar om u te vertellen over windenergie en om al uw vragen te beantwoorden. Op het windturbinetestveld van Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) aan de Schervenweg 35a bent u welkom voor een rondleiding met tekst en uitleg over geluid en geluidsmetingen, en over het belang van testparken voor bijvoorbeeld de grootschalige inzet van windenergie op zee.

De pendelbus stopt ook bij meelmolen ‘de Herder’ in Medemblik. Toegang tot deze traditionele molen is gratis. Vanaf hier maakt de pendelbus het rondje af richting de Bezoekboerderij.

U kunt vrij in- en uitstappen op elke locatie. Op de website van Windpark Wieringermeer zijn vanaf maandag 8 juni de vertrektijden van de pendelbussen te vinden. Alle locaties zijn tussen 10:00 en 16:00 uur ook met eigen vervoer te bezoeken.

Kijk voor alle locaties, adresgegevens en openingstijden van de landelijke Open Winddag op de website van NWEA.

Tot ziens op zaterdag 13 juni!