Nieuws

Nieuwsflits 11 januari 2017

Veel belangstelling bedrijvenmarkt

Op woensdagavond 26 oktober organiseerden de initiatiefnemers van Windpark Wieringermeer een bedrijvenmarkt in de Cultuurschuur te Wieringerwerf. Het doel van deze markt was ondernemers uit de regio en de initiatiefnemers met elkaar te laten kennismaken en helder te krijgen of en wat de beide partijen voor elkaar kunnen betekenen rond de bouw van het park. Diverse oproepen in de lokale media leidde tot een flink aantal deelnemers: meer dan twintig bedrijven meldden zich aan en per bedrijf waren zo’n twee tot drie afgevaardigden aanwezig.

Kansen voor ondernemers

Bij de bouw van het park komen diverse soorten werkzaamheden kijken, van onderhoud tot civiele werkzaamheden. De deelnemers konden bij de diverse thematafels hun licht opsteken en vervolgens hun gegevens achterlaten, zodat de bouwers in een later stadium contact kunnen opnemen. De reacties waren positief. “Een goed initiatief, zo krijg je toch een goed beeld van wat ons bedrijf in de bouw van het park zou kunnen betekenen”, verwoordde een van de ondernemers. En: “Mooi dat wij als lokale onderneming de kans krijgen om onszelf hier te presenteren.” Een sfeerimpressie van de avond is ook in beeld en geluid terug te zien; bekijk het filmpje via deze link.

Vervolg

Nuon en Windcollectief Wieringermeer zullen ieder naar verwachting nog een eigen vervolgbijeenkomst organiseren. De bedrijven die op 26 oktober hun gegevens hebben achtergelaten, worden hierover geïnformeerd.

 

Informatieavond zonne-energie goed bezocht

Op maandagavond 21 november heeft Nuon een informatieavond georganiseerd en de plannen voor het plaatsen van zonnepanelen toegelicht. Geïnteresseerden konden vragen stellen over het zonnepark en de mogelijkheden voor participatie.

Meer duurzame energie

Nuon heeft plannen om bij de windmolens van windpark Wieringermeer ook zonnepanelen te plaatsen. Daarmee realiseert Nuon een aantal synergieën, zoals het gebruik van de bestaande wegen en het optimaal benutten van de grond.  Het gaat om 27,5 MW aan zonnepanelen, dat zijn zo’n 105.000 panelen die bij elkaar energie kunnen leveren voor 10.000 huishoudens.

Participatie voor de omgeving

Nuon onderzoekt ook de mogelijkheden om direct betrokkenen te laten participeren in dit project. Oneplanetcrowd, het grootste duurzame crowdfundingplatform van Nederland, ondersteunt Nuon in het peilen van de interesse. Op de speciaal daarvoor ingerichte website staat informatie over de voortgang van het project en de mogelijke vormen van participatie.

Planning

In 2017 zullen er verschillende vervolgstappen genomen worden voor het realiseren van het zonnepark.