Nieuws

Nieuwsflits 10 juli 2015

Open Winddag geslaagd

DSC_9547Op zaterdag 13 juni openden partners van Windpark Wieringermeer hun deuren én turbines voor het publiek tijdens de Open Winddag. De vierde editie van dit publieksevenement, dat landelijk georganiseerd werd door de Nederlandse Windenergie Associatie (NWEA), kon rekenen op veel geïnteresseerden en een flinke portie wind. Ruim 200 bezoekers maakten een tripje naar de Wieringermeerpolder en bezochten daar Bezoekboerderij Leven van de Wind, windpark Oom Kees van Nuon, het turbinetestveld van ECN en traditionele meelmolen De Herder. Een pendelbusje bracht de bezoekers langs alle locaties, maar ook met eigen vervoer kwamen de hele dag door mensen aanwaaien. Kinderen speelden op de klim- en klauterbaan bij de bezoekboerderij, fietsers kwamen langs bij het testveld van ECN, gezinnen maakten er een educatief uitje van en de traditionele meelmolen was bij iedereen in trek. Op de website van Windpark Wieringermeer is een foto-impressie te zien van de dag.

Beroepen bij de Raad van State

Op 7 mei heeft Windpark Wieringermeer definitief vergunningen verkregen voor de bouw van 99 windmolens in de Wieringermeerpolder. Ook het Rijksinpassingsplan is vastgesteld, waarmee planologisch ruimte wordt geboden aan het windpark. Belanghebbenden konden van zaterdag 9 mei tot en met vrijdag 19 juni in beroep gaan tegen een of meer van deze besluiten bij de Raad van State (RvS). Er zijn diverse beroepen binnengekomen, die de komende periode door RvS behandeld zullen worden. De uitspraak wordt in het eerste kwartaal van 2016 verwacht.

Terinzagelegging fase 3

Van vrijdag 3 juli 2015 tot en met donderdag 13 augustus 2015 liggen er twee ontwerpbesluiten voor uitvoeringsvergunningen ter inzage. Iedereen kan hierop reageren met een zienswijze.

U kunt de stukken inzien via de website van RVO, op het kantoor van de Gemeente Hollands Kroon en het kantoor van de Provincie Noord-Holland. Reageren kan door het indienen van een zienswijze, ook via de website van RVO (tabblad ‘Fase 3’). Na de inzageperiode reageert het ministerie van Economische Zaken met een Nota van Antwoord. Zodra die gepubliceerd is, zullen wij dit via www.windparkwieringermeer.nl bekend maken. Lees hier het hele bericht van RVO met meer informatie over de terinzagelegging.